Magistraţii Curţii de Apel Galaţi au admis, vineri, cererea fostului inspector şcolar general din Vrancea, Dorin Cristea, de suspendare a ordinului Ministerului Educaţiei Naţionale privind demiterea sa din funcţie. Decizia instanţei este executorie şi poate fi atacată cu apel în termen de cinci zile. Dorin Cristea va fi repus în funcţie, iar dosarul se va judeca pe fond.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Profesorul Dorin Cristea a contestat în instanţă ordinul de dimitere din funcţia de inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Vrancea, iar, vineri, magistraţii Curţii de Apel Galaţi au admis cererea sa.

Decizia instanţei este executorie şi poate fi atacată cu apel în termen de cinci zile. Dorin Cristea va fi repus în funcţie, iar dosarul se va judeca pe fond.

Dorin Cristea fost demis, la jumătatea lunii august, alături de alţi 12 inspectori generali din ţară, prin ordin al ministrului Educaţiei care a invocat mai multe deficienţe.

Mai mulţi şefi de inspectorate au contestat ordinul de demitere şi au obţinut în instanţă suspendarea acestuia, fiind repuşi în funcţie.

Printre aceştia, sunt şefii inspectoratelor din Buzău şi Brăila. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.