Inspecţia Muncii a început, vineri, Campania naţională de control pentru identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată şi pentru verificarea respectării legislaţiei privind securitatea şi sănătatea în muncă în unităţi de pe litoral, acţiunile de control urmând să aibă loc până în septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Activitatea de control va fi concentrată pe respectarea prevederilor legale cu privire la relaţiile de muncă, securitatea şi sănătatea în muncă, o atenţie deosebită urmând să fie acordată legalităţii contractelor muncă şi respectării timpului de muncă şi al celui de odihnă.

Inspectorii de muncă din Inspecţia Muncii (IM) împreună cu cei antifraudă din cadrul ANAF vor efectua controale comune prin operaţiunea Cronos, gândită special pentru prevenirea şi combaterea muncii la negru şi a celei subdeclarate.

”Campania pe care o lansăm prin Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa şi planul comun pe care îl avem cu Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, prin operaţiunea deja anunţată, Cronos, vor contribui la diminuarea efectelor nocive pe care munca la negru şi mai nou la gri, le provoacă societăţii şi membrilor ei. Suntem preocupaţi de stabilirea unui nivel real de salarizare şi respectarea legii. Mirajul muncii de sezon pe litoral face an de an victime printre cei care speră să obţină venituri nebănuite. Ne propunem protejarea acestora şi asigurarea de locuri de muncă sigure şi sănătoase. Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa va monitoriza activităţile specifice sezonului estival, inspectorii de muncă fiind pe teren zi şi noapte”, a declarat inspectorul general de stat de la IM, Dantes Nicolae Bratu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.