Un număr de 57 de cazuri de îmbolnăvire cu varianta Delta a coronavirusului au fost înregistrate până în 27 iunie, anunţă Institutul Naţional de Sănătate Publică, precizând că există evidenţe de transmitere comunitară susţinută a variantei Delta în municipiul Piteşti şi în comune învecinate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Au fost confirmate 1711 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care: Alpha -1621, Beta - 11, Gamma - 22, Delta - 57. Varianta Delta a fost identificată în 12 judeţe şi în Capitală.

Au fost înregistrate şi comunicate la INSP-CNSCBT 31 de decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care: Alpha - 27 , Beta - 0, Gamma - 3, Delta - 1.

Conform INSP, până în prezent a fost înregistrat un deces cu varianta Delta: persoana de sex feminin, în vârstă de 72 de ani, din jud.Argeş, având condiţii medicale pre-existente şi nevaccinată anti-SARS-CoV-2 şi în acest moment nu există evidenţe de transmitere comunitară susţinută, la nivel naţional, a variantei Delta.

În schimb, există evidenţe de transmitere comunitară susţinută în municipiul Piteşti şi în comune învecinate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.