Un număr de 47 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile au fost raportate, în România, până în 5 septembrie, şapte dintre acestea fiind cazuri probabile, arată raportul publicat de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP). Dintre persoanele infectate, patru au murit.
Conform celui mai recent raport realizat de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul INSP, de la începutul perioadei de supraveghere a infecţiei cu virusul West Nile (3 iunie) până în 5 septembrie s-au înregistrat 47 de cazuri.
Dintre acestea, 40 de cazuri au fost confirmate şi 7 sunt cazuri probabile de infecţie cu virusul West Nile.
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
Cazurile s-au înregistrat la următoarele grupe de vârstă: 20-29 de ani (un caz), 40-49 de ani (8), 50-59 de ani (6), 60-69 de ani (11), 70-79 de ani (14) şi 80 de ani şi peste (7).
Pacienţii sunt 28 de bărbaţi şi 19 femei.
În funcţie de unitatea teritorială de expunere, cazurile au fost semnalate în municipiul Bucureşti (8), judeţul Argeş (1), judeţul Bacău (1), judeţul Bihor (1), judeţul Bistriţa-Năsăud (2), judeţul Botoşani (2), judeţul Brăila (5), judeţul Buzău (1), judeţul Cluj (3), judeţul Constanţa (1), judeţul Dâmboviţa (1), judeţul Giurgiu (2), judeţul Ilfov (2), judeţul Iaşi (2), judeţul Mureş (3), judeţul Prahova (1), judeţul Sibiu (1), judeţul Satu Mare (2), judeţul Suceava (6), judeţul Teleorman (2).
Un caz de infecţie cu virus West Nile a avut expunerea in Italia (Milano) şi a fost raportat de DSP Dâmboviţa (debut în S 27). Un caz de infecţie cu virus West Nile a avut dublă expunere: atât în judeţul Botoşani, cât şi în judeţul Constanţa (debut în S 32) şi a fost atribuit judeţului Botoşani.
Totodată, au fost înregistrate 4 decese, trei în judeţul Suceava şi unul în municipiul Bucureşti.
Specialiştii reiau recomandările ca populaţia să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente pentru ţânţari, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (prin plase de protecţie la ferestre), să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer din gospodărie.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.