Înotătorul Avram Iancu, bibliotecarul din Petroşani care parcurge Dunărea de la izvoare către vărsare, doar în slip şi cu cască, mai are de înotat circa 150 de kilometri, el afirmând, luni, la Galaţi, înainte de a pleca spre Tulcea, că "străbaterea înot a unui fluviu este exact ca în viaţă: nu este întotdeauna numai soare şi frumos".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înotătorul Avram Iancu, în vârstă de 41 de ani, din Petroşani, a început să parcurgă Dunărea, de la izvoare, din Germania, pe 20 iunie, şi speră să ajungă în curând la vărsarea fluviului în Marea Neagră.

Luni, el s-a aflat la Galaţi, de unde a pornit mai departe înot către Tulcea şi mai are de înotat circa 150 de kilometri.

”Străbaterea înot a unui fluviu este exact ca în viaţă: nu este întotdeauna numai soare şi frumos. Sunt şi nori şi probleme. Dar am învăţat ceva: cu calm şi cu perseverenţă se poate realiza orice. Mă simt aici, în această zonă, ca acasă. Iubesc deopotrivă toate zonele ţării, toate oraşele, dar aici a fost extraordinar pentru că a fost o cascadă de oraşe dunărene. Mă refer la Brăila, Galaţi, urmează Tulcea, unde mă simt absolut fantastic”, a spus Avram Iancu, înainte de a pleca spre Tulcea.

Înotătorul şi-a propus, astfel, să străbată, întregul fluviu, pe o distanţă de 2.860 de kilometri, doar în slip şi cu cască, fiind vorba despre o premieră.

Pe 6 iunie, Avram Iancu, a înotat 40 de kilometri, pe Siret şi pe Dunăre, în zona judeţului Galaţi, pentru a se antrena şi afirma atunci că a decis să parcurgă întreg fluviul inspirat de romanul "Pilotul de pe Dunăre".

"Voi începe să străbat întregul curs al acestui minunat fluviu Dunărea, inspirat de un roman pe care l-am recitit şi am dorit să dau viaţă acestui roman cu ocazia a 10 ani de când am aderat la UE, noi, România. Voi pleca de la Donaueshinger, iar finalul va fi în portul Sulina, după aproximativ 60 de zile de efort continuu, câte 50 de kilometri pe zi, 10 ore de efort zilnic", spunea, atunci, Avram Iancu.

Înotătorul Avram Iancu, bibliotecar în Petroşani şi nu se află la prima încercare de acest fel, el reuşind anul trecut să traverseze înot Canalul Mânecii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.