Indemnizaţiile lunare pentru veterani, invalizi şi văduve de război au fost majorate cu 75 la sută faţă de valoarea actuală, prin Ordonanţă de Urgenţă, anunţă Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul a adoptat în şedinţa de marţi, la propunerea Ministerului Apărării, o ordonanţă de urgenţă prin care cuantumul indemnizaţiilor lunare cuvenite veteranilor, invalizilor şi văduvelor de război a fost majorat cu 75 la sută faţă de valoarea actuală.

Astfel, invalizii de război încadraţi în categoriile mari mutilaţi şi gradul I de invaliditate vor beneficia lunar de 259 de lei, cei încadraţi în gradul II de invaliditate de 231 de lei, iar pentru gradul III de invaliditate cuantumul a fost crescut la 196 de lei.

Tot la 196 de lei au fost stabilite şi noile cuantumuri ale indemnizaţiilor lunare de veteran de război şi ale văduvelor de război care nu s-au recăsătorit.

În aceeaşi şedinţă Executivului a fost adoptată, la propunerea Ministerului Muncii, şi o hotărâre prin care cuantumul ajutorului anual pentru acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice pentru nevoi casnice, cuvenit veteranilor de război şi văduvelor de război, precum şi accidentaţilor de război în afara serviciului ordonat, a fost stabilit la 335 lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.