Directorul Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, Stela Halichidis, a refuzat, vineri, să facă declaraţii, motivând că i s-a făcut rău. ”Mie mi-e rău, ce vreţi, să mor acum?”, le-a spus ea jurnaliştilor. Prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, i-a cerut să explice, totuşi, situaţia, moment în care a afirmat că nu era nimic în neregulă în unitatea medicală, toate defecţiunile constatate anterior fiind remediate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, Stela Halichidis, iniţial, nu a dorit să ofere explicaţii despre tragedie, motivând că nu se simte bine.  

”Mi-e rău, îmi cer scuze, nu pot să dau declaraţii”, le-a spus ea jurnaliştilor.  

Ea a fost convinsă de prefectul Silviu Coşa care i-a transmis că ar fi normal să dea o declaraţie pentru a se şti ce s-a întâmplat. 

Stela Halichidis a afirmat că toate defecţiunile au fost remediate. 

”Toate defecţiunile au fost remediate, totul funcţiona conform legii. (...) Totul a funcţionat, dar s-a produs un necaz. O să vedem de la ce. (...) Toate actele sunt în regulă, toate defecţiunile care au fost constatate s-au remediat, nu era nimic în neregulă”, a transmis Stela Halichidis.  

Întrebată despre instalaţia de detecţie fum, ea a răspuns: ”E un proiect european de reabilitare energetică în care era prevăzută această instalaţie de detecţie şi stingere a incendiilor”. 

Directorul unităţii medicale a menţionat că reţeaua electrică a fost verificată şi nu exista nimic în plus în priză în afară de aparatura medicală. 

La întrebările jurnaliştilor referitoare la situaţia unităţii, modul în care era organizată secţia şi dacă s-au luat toate măsurile pentru a evita o astfel de tragedie, Halichidis a răspuns: ”Mie mi-e rău, ce vreţi, să mor acum?” 

Nouă oameni au murit în incendiul care a izbucnit, vineri dimineaţă, în Secţia ATI COVID a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.