Încă un incendiu a izbucnit, marţi, în Parcul Natural Văcăreşti din Capitală, dar a fost de mici dimensiuni Incendiul de luni a afectat, însă, 50 de hectare din suprafaţa parcului. Biologii nu au identificat animale afectate, acestea s-au retras în zonele cu vegetaţie intactă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Al doilea incendiu, de mici proporţii, în decursul a nici 24 de ore în Parcul Natural Văcăreşti. A fost stins de către vizitatori şi pompieri, care au sosit foarte repede. Poliţia a demarat anchetă inclusiv pentru acest incendiu. Solicitam în continuare Inspectoratului Politiei Capitalei intervenţia pentru monitorizarea 24 din 24 a parcului. Mulţumim oamenilor din teren care au contribuit la controlul incendiului până la sosirea pompierilor”, au transmis, marţi, reprezentanţii Parcului Natural Văcăreşti din Bucureşti.

Aceştia anunţat că incendiul de luni s-a întins pe o suprafaţă de peste 50 de ha.

”Au fost sesizate organele de anchetă care au dispus inceperea urmării penale în rem pentru distrugere prin incediere”, au mai precizat reprezentanţii Parcului.

Potrivit acestora, au ars întinderi mari de stuf, arbuşti şi vegetaţie uscată. Au fost afectati peste o sută de arbori.

”Din fericire, incendiul s-a produs în afara perioadei de migraţie şi cuibărire a păsărilor şi pe timpul hibernării animalelor sedentare, astfel că impactul asupra faunei parcului este minim. Infrastructura de vizitare a parcului a fost afectată parţial însă elementele principale: foişoarele de observare, nu au fost afectate semnificativ de incendiu”, au mai precizat reprezentanţii Parcului.

După vizita din teren, biologii au constatat că nu există animale afectate de incendiu.

”Avem şi veşti bune: biologii nu au identificat animale afectate de incendiu la monitorizarea de astăzi. Acum mamiferele s-au retras în zonele cu vegetaţie intactă, urmând să revină pe suprafeţele afectate de îndată ce vegetaţia se va regenera, după următoarele ploi”, au mai precizat reprezentanţii Parcului Naţional Văcăreşti.

Zeci de pompieri de la ISU Bucureşti-Ilfov au intervenit, luni, la un incendiu izbucnit în Delta Văcăreşti. Incendiul a fost anunat la ora 16.30 şi a fost stins la ora 20.00.

Parcul Natural Văcăreşti a fost înfiinţat prin HG nr. 349/11.05.2016. 

Este primul parc natural urban din România, situat la numai 5 km de centrul Capitalei, şi cel mai mare spaţiu verde compact din Bucureşti, acoperind o suprafaţă de 183 ha.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.