Ministerul Sănătăţii a transmis, marţi seară, că nu s-au înregistrat victime în urma incendiului care a izbucnit în curtea Spitalului Nicolae Robănescu din Bucureşti, iar copiii au fost repartizaţi pe secţii la Spitalul Marie Curie. Incidentul s-a produs după o pană de curent, care a determinat folosirea generatorului mai mult de o oră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma incidentului care a dus la explozia unui generator la spitalul de copii Robănescu nu s-au înregistrat victime. Toţi cei 110 de copii au fost transferaţi în siguranţă la Spitalul Marie Curie, aflat în apropiere. În momentul de faţă toţi copiii sunt repartizaţi pe secţii”, a transmis, marţi seară, Ministerul Sănătăţii.

Sursa citată a precizat că a avut loc o pană de curent în zona din jurul unităţii medicale, motiv pentru care spitalul a fost alimentat de generator mai mult de o oră.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”În momentul revenirii energiei electrice în reţea, transformatorul a explodat, provocând incendierea a două maşini din apropiere.

Personalul a luat imediat măsuri pentru oprirea instalaţiilor de gaze din incinta spitalului şi a procedat la evacuarea în siguranta copiilor internaţi, a aparţinătorilor acestora”, a mai transmis ministerul.

Instituţia a precizat că operaţiunea s-a desfăşurat sub coordoarea directorului medical dr. Andrada Mirea, care era de gardă în momentul respectiv.

”Ministrul Sănătăţii este în legătură permanenta cu conducerile celor doua spitale pentru asigurarea transferului în siguranţă al pacienţilor la Marie Curie, care a alocat resurse umane suplimentare în zona de primiri urgenţe până la rezolvarea situaţiei”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.

 

Oficialii spitalului au precizat că evacuarea pacienţilor a durat circa cinci-şase minute.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.