Campania #iesdoarsădonez şi-a propus încurajarea donării de sânge în contextul pandemiei. Cu ajutorul aplicaţiei Donorium, donatorii de sânge beneficiază de un parcurs facil şi rapid al procesului de donare prin programare la donare, asigurandu-se astfel respectarea tuturor măsurilor de distanţare socială prevăzute de autorităţi. Începând din 17 august 2020, donatorii de sânge se pot programa la donare şi în centrele din: Baia Mare, Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Galaţi, Piteşti, Ramnicu Valcea, Slatina, Târgu Mureş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
De la începutul pandemiei de COVID-19, numărul de donatori a scăzut considerabil în centrele de transfuzie sanguină din ţară, în ciuda faptului că au fost luate toate măsurile de prevenţie necesare. 
 
În perioada campaniei, centrele de transfuzie partenere Donorium au beneficiat atât de un flux de donare constant şi organizat, cât şi de posibilitate de a anunţa în timp real cei aproximativ 45.000 de donatori înscrişi în aplicaţie despre criza de sânge prin care trece sistemul sanitar de urgenţă.
 
În urma campaniei #iesdoarsădonez, lansată în luna aprilie, au fost înregistraţi 8.003 donatori noi, 8.572 persoane s-au programat pentru a dona sânge şi au reuşit să salveze 13.715 vieţi. De asemenea, în cadrul campaniei, aplicaţia a fost implementată în 10 noi centre de transfuzie din ţară.
 
Aplicaţia Donorium este folosită în prezent de 44.394 donatori, iar numărul celor care descarcă şi utilizează Donorium este în creştere. După 1 an şi 9 luni de la lansarea aplicaţiei, au fost realizate 24.649 programari, dintre care 19.719 persoane au fost eligibile pentru a dona sânge, iar peste 39,438 de pacienţi a căror viaţă a depins de transfuzie de sânge, au fost salvaţi.
 
Doritorii se pot înscrie în Donorium pe www.donorium.ro/descarca Aplicaţia Donorium poate fi descărcată gratuit din App Store sau Google Play şi este activă în oraşele: Arad, Bacău, Baia Mare, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Deva, Galaţi, Piteşti, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Târgu Mureş, Timişoara.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.