Încă trei angajaţi ai unor centre din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău au fost confirmaţi, miercuri, cu coronavirus, în total fiind şase persoane care lucrează în cinci centre diagnosticate cu COVID-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Prefecturii Buzău, după ce zilele trecute trei angajaţi ai unor cămine de bătrâni şi copii au fost confirmaţi cu COVID-19, miercuri, alţi trei oameni din rândul personalului de îngrijire au fost testaţi pozitiv la coronavirus.

Este vorba despre o femeie de 63 de ani, personal medical, uşor simptomatică, salariată a DGASPC Buzău, şi despre alte două femei, de 34 şi 50 de ani, ambele fără semne de boală.

Conform reprezentanţilor DGASPC Buzău, cei trei angajaţi confirmaţi miercuri provin din două centre destinate copiilor.  Şase persoane angajate ale centrelor respective, colegi de tură, au fost plasate în izolare la domiciliu.

"La nivelul centrelor se realizează triajul personalului la intrarea în tură, se derulează permanent acţiuni de igienizare şi dezinfectare a spaţiilor şi a obiectelor, se menţine aplicarea tuturor măsurilor de prevenire şi protecţie a beneficiarilor şi a personalului specifice pentru această perioada. În prezent, niciun beneficiar şi niciun angajat nu prezintă simptome, starea de sănătate a acestora este monitorizată permanent, orice modificare urmând a fi comunicată imediat DSP”, au transmis reprezentanţii DGASPC Buzău.

Judeţul Buzău numără miercuri 233 de cazuri de coronavirus. 134 de persoane dintre aceşti bolnavi s-au vindecat de COVID -19 şi 4, care aveau boli grave, au murit.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.