Trei femei şi un bărbat au murit din cauza gripei în ultimele zile, numărul deceselor înregistrate în sezonul 2019 – 2020 ajungând la 39, a anunţat, marţi, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, s-au înregistrat decesele a trei femei şi un bărbat din judeţele Alba, Prahova, Iaşi şi Bistriţa-Năsăud.

La o femeie de 81 de ani din judeţul Alba, care suferea de mai multe boli, a fost confirmat virus gripal tip A, decesul survenind în 16 februarie.

În plus, CNSCBT a mai anunţat decesul unei femei de 67 de ani din judeţul Iaşi, care nu se vaccinase antigripal, dar şi decesul unui bărbat de 62 de ani, din judeţul Bistriţa-Năsăud, având conditii medicale preexistente, dar nevaccinat antigripal.

De asemenea, a murit o femeie de 65 de ani din Prahova, având condiţii medicale preexistente, dar care fusese vaccinată antigripal.

Numărul total al deceselor provocate de gripă a ajuns la 39 de la începutul sezonului 2019 – 2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.