Încă doi bărbaţi care s-au întors, în 1 februarie, din China, aterizând pe Aeroportul Otopeni, s-au prezentat, luni, la Spitalul Judeţean Brăila, pentru a se asigura că nu au contractat coronavirusul şi pentru a fi luaţi în evidenţe de către medici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Gabriel Ciochină, cei doi s-au prezentat, luni, la Spitalul Judeţean, unde au fost consultaţi şi li s-au făcut radiografii pulmonare.

Cei doi sunt asimptomatici şi au fost lăsaţi să plece acasă, cu recomandarea de a purta permanent mască de protecţie, în următoarele două săptămâni, şi de a anunţa dacă încep să se simtă rău.

"Duminică s-au prezentat la Spitalul Judeţean Brăila doi muncitori întorşi recent din China, unde au fost în interes de serviciu. Luni, alţi doi muncitori, care lucrează la aceeaşi companie şi fac parte practic din acelaşi grup, au venit la spital pentru investigaţii. Li s-a recomandat izolare la domiciliu, să moarte măştile permanent şi monitorizăm zilnic starea lor şi comunicăm Centrului Naţional de Boli Transmisibile. La orice simptom care ar apărea sunt trimişi de îndată la «Matei Balş», conform procedurii care e stabilită. Acolo se trece la alt nivel. Din declaraţiile lor, nu au avut contact cu persoane care au avut simptome sau au suferit din cauza coronavirusului. Sunt în familie, la domiciliul lor”, a declarat, luni, directorul DSP Brăila.

Medicii le-au recomandat celor patru bărbaţi să evite, pe cât posibil, timp de două săptămâni, cât e perioada de incubaţie a virusului, contactul cu alte persoane şi să sune la 112 în cazul în care se simt rău. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.