Echipajele Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov au fost solicitate, în ultimele 24 de ore, în zece cazuri de urgenţă pentru persoane fără adăpost, şase dintre ele fiind duse în centre sociale, iar patru la spital, a declarat, marţi, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit sursei citate, de luni de dimineaţă şi până marţi la ora 13.00 la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov s+a înregistrat un număr foarte mare de solicitări, respectiv 1.896.

Din cele 1.896 de solicitări, 959 au fost urgenţe de cod roşu şi galben din toate patologiile, precum dureri toracice şi insuficienţe respiratorii, iar 174 de solicitări au fost pentru traumatisme, fracturi, fisuri, entorse, lipotimii, toate cazurile fiind înregistrate în locuri publice. De asemenea, echipajele de la Ambulanţă au fost solicitate şi pentru zece persoane fără adăpost.

Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a declarat, luni, la Comandamentul de Iarnă de la Primăria Capitalei, că spitalele aflate în administrarea Primăriei Generale ar trebui să aibă pregătite, în perioada iernii, paturi pentru persoanele fără adăpost care au afecţiuni cronice sau au probleme cu consumul de alcool şi nu sunt primite în centrele sociale. Alis Grasu a spus că centrele sociale aflate în Bucureşti nu sunt suficiente, neputând găzdui toate persoanele fără adăpost.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.