Colegiul Naţional Nicolae Bălcescu, dar şi Liceul teoretic G.Vâslan Făurei şi Şcoala Gimnazială Viziru, din judeţul Brăila, încep cursurile exclusiv online, restul unităţilor de învăţământ din acest judeţ urmând a învăţa după scenariile galben sau verde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În municipiul Brăila, doar o şcoală va funcţiona online, iar în rest toate şcolile au ales să funcţioneze de la 14 septembrie, după scenariul galben, adică cel hibrid, adică şi online şi fizic, în bănci. Clasele vor fi împărţite, iar elevii vor veni la şcoală, în cele mai multe cazuri cu o frecvenţă de o săptămână, pentru ca grupul rămas acasă să asiste la cursuri online. În următoarea săptămână, se realizează schimbul între grupe.

Colegiul “Bălcescu” este singura şcoală din Brăila care va învăţa exclusiv online de la 14 septembrie, pe motiv că infrastructura IT încă nu este pusă la punct pentru ca elevii rămaşi acasă să poată asista la orele online.

De asemenea, Liceul Teoretic “G. Vâslan” Făurei şi Şcoala Gimnazială Viziru sunt în scenariul roşu, adică toţi elevii vor face, pentru început, ore online. În aceste şcoli, decizia începerii şcolilor exclusive online vine din cauza numărului mare de cazuri de COVID 19.

Potrivit autorităţilor brăilene, scenariul hibrid a fost opţiunea şcolilor din Bordei Verde, Dudeşti, Galbenu, Ianca, Însurăţei, Lanurile, Măraşu, Măxineni, Mircea Vodă, Roşiori, Salcia Tudor, Surdila Găiseanca, Tudor Vladimirescu, Tufeşti Vădeni.

La restul şcolilor din judeţul Brăila cursurile vor începe după scenariul verde.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.