Imagini inedite cu un bursuc înzăpezit au fost filmate în Parcul Naţional Piatra Craiului, cu o cameră de monitorizare cu senzori amplasată de specialiştii parcului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Imaginile cu bursucul înzăpezit au fost postate pe pagina de facebook a Romsilva.

”Bursucul, un animal deosebit de îngrijit, este un mamifer omnivor care se hrăneşte cu fructe, seminţe, larve sau ouă. Toamna îşi face provizii, pe care le depozitează în vizuină, pentru perioada iernii, când are o activitate redusă. Viezurii îşi construiesc vizuini complexe, la o adâncime de 2 metri, cu galerii lungi, de până la 8 metri, cu încăperi speciale pentru provizii”, precizează specialiştii. 

Parcul Naţional Piatra Craiului, unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafaţă de 14.800 de hectare în judeţele Braşov şi Argeş, din care 10.860 de hectare păduri.

Parcul are o zonă de protecţie de aproape 5.800 de hectare.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.