Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, anunţă, sâmbătă seară, s-au finalizat lucrările lucrările la noul compartiment de radiologie şi neuroradiologie intervenţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La Spitalul Judeţean din Oradea s-au finalizat lucrările la noul compartiment de radiologie şi neuroradiologie intervenţională. Noul proiect pregătit de Spitalul Judeţean este rezultatul unui parteneriat cu Primăria Oradea, Consiliul Judeţean Bihor şi Ministerul Sănătăţii”, anunţă, sâmbătă seară, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan.

Acesta a precizat că anul trecut s-au realizat lucrările de construcţie a spaţiului.

”Aceste lucrări, în valoare de 4 milioane lei au fost realizate din bugetul Spitalului Judeţean. Dotarea de ultimă generaţie este compusă dintr-un aparat angio-CT şi un angiograf biplan. Aparatul angio-CT, în valoare de 8 milioane de lei, este finanţat din fonduri europene. Finanţarea face parte din proiectul integrat pe sănătate în judeţ, de 9,4 milioane de euro, pe care Consiliul Judeţean Bihor l-a câştigat din programul transfrontalier 2014 – 2020”, a mai transmis preşedintele COnsiliului Judeţean Bihor.

Bolojan a explicat că jumătate din această sumă este alocată pentru dotarea Spitalului Judeţean, iar Primăria Oradea, în calitate de partener, derulează procedurile de achiziţie.

”Cealaltă jumătate este alocată dotărilor pentru spitalele din judeţ, pentru sistemul de urgenţă şi pentru medicină. Angiograful biplan, în valoare de 9,4 milioane de lei, este finanţat de Ministerul Sănătăţii - 8,4 milioane de lei şi de Primăria Oradea - 1 milion de lei”, a mai explicat preşedintele CJ Bihor.

Potrivit acestuia, celelalte dotări necesare, în valoare de 1 milion lei, au fost finanţate din fondurile spitalului.

”Noile aparate vor permite intervenţiile rapide şi salvatoare de vieţi în accidentele vasculare cerebrale. Pentru aceste operaţii spitalul se bazează pe o echipă de medici profesionişti.  Având în vedere că finanţarea operaţiilor nu este cuprinsă în programele de sănătate, iar noul compartiment are nevoie de o perioadă de funcţionare pentru a-şi certifica activitatea, Primăria Oradea şi Consiliul Judeţean Bihor vor asigura bugetul necesar pentru achiziţionarea materialelor şi consumabilelor”, a mai transmis Bolojan.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.