Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Ilfov a decis duminică restricţii pentru localităţile Buftea şi Găneasa, unde rata de infectare este de peste 1,5 la mia de locuitori. De asemenea, în localitatea Dărăşti, unde rata este 3,98 la mie, masca devine obligatorie în spaţiile deschise, şcolile trec în scenariul roşu, cinematografele se închid, iar restaurantele şi cafenelele nu au voie să servească în interior. Măsură pentru Dărăşti va fi aplicată duminică de la ora 20.00 şi este în vigoare timp de 14 zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În localitatea Dărăşti, activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate acolo, potrivit decizie CJSU Ilfov.

O altă hotărâre a fost luată sâmbătă de CJSU Ilfoc pentru comuna Berceni, unde incidenţa ajunsese la 3,31 la mia de locuitori. Astfel, şi Berceni a intrat în scenariul roşu, iar purtarea măştii de protecţie este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise şi activitatea cinematografelor, a instituţiilor de spectacole şi concerte este interzisă.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

De asemenea, activitatea cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor este interzisă, la fel ca şi activitatea sălilor de jocuri de noroc, iar şcolile trec în scenariul roşu şi anume învăţarea va fi făcută în sistem online.

Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare din comuna Berceni este permisă doar pentru persoanele cazate acolo, conform hotărârii CJSU Ilfov. Măsurile au fost aplicate de sâmbătă seara, de la ora 20.00, şi vor fi în vigoare timp de 14 zile.

Restricţii au fost stabilite de CJSU Ilfov şi pentru alte trei comune unde incidenţa cumulate a cazurilor pe ultimele 14 zile se încadrează între 1,5 şi 3 la mia de locuitori şi anume Afumaţi (1,53), Copăceni (1,71) şi Mogoşoaia (1,65).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.