Unsprezece localităţi din şapte judeţe ale ţării au fost afectate, în ultimele 24 de ore, de furtuni, înregistrându-se copaci şi stâlpi doborâţi de vânt, inundaţii locale, aluviuni, maşini avariate şi drumuri blocate, potrivit unui bilanţ al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sursa citată precizează că, în ultimele 24 ore, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis 41 de atenţionări şi avertizări de fenomene meteorologice periculoase, care au vizat o mare parte din ţară.

Ca urmare a manifestării acestora, au fost semnalate efecte negative la nivelul a unsprezece loclităţi din judeţele Alba, Caraş-Severin, Cluj, Gorj, Harghita, Hunedoara şi Sibiu.

S-au înregistrat copaci şi stâlpi doborâţi de vânt care au avariat autoturisme şi au blocat drumuri judeţene.

În judeţul Alba, două autoturisme au fost avariate de elemente de construcţie desprinse dintr-o locuinţă, în judeţul Cluj aluviunile au blocat un drum naţional, iar în judeţul Hunedoara s-a intervenit pentru scoaterea apei din mai multe subsoluri.

Meteorologii anunţă că valul de căldură persistă şi duminică în majoritatea zonelor ţării, înregistrându-se frecvent 36 de grade Celsius. 15 judeţe şi Capitala sunt sub cod galben de caniculă, iar instabilitatea atmosferică va fi accentuată, mai ales în zonele de deal şi de munte.

În zonele de deal şi de munte, în jumătatea de nord-est şi pe arii mai restrânse în rest, mai ales în cursul după-amiezilor şi al nopţilor, vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.