Pompierii au intervenit, în ultimele 24 de ore, în 10 localităţi din 7 judeţe pentru înlăturarea efectelor vremii nefavorabile, constând în derapaje uşoare ale autoturismelor în afara carosabilului, blocaje pentru perioade scurte de timp, restricţii rutiere pe anumite sectoare de drum sau arbori doborâţi de vânt. La ora transmiterii acestei ştiri, utilaje ale drumarilor intervin în judeţele Giurgiu şi Teleorman, pentru deblocarea unor autoturisme care nu mai pot înainta din cauza acumulării de zăpadă viscolită pe carosabil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit IGSU, s-au înregistrat efecte din cauza vremii nefavorabile în judeţele Bacău, Botoşani, Cluj, Constanţa, Giurgiu, Tulcea şi Teleorman.

O intervenţie deosebită a avut loc în judeţul Teleorman, între localităţile Botoroaga şi Moşteni, unde un autobuz cu patru călători, un autoturism şi o ambulanţă care transporta o femeie gravidă spre spital, au rămas blocate din cauza acumulării de zăpadă viscolită pe carosabil.

”S-a acţionat imediat cu două utilaje de deszăpezire ale SDN, o şenilată ISU şi o autospecială pentru victime multiple ATPVM, care a însoţit ambulanţa spre spital”, anunţă IGSU.

Potrivit sursei citate, s-a intervenit cu utilaje aparţinând autorităţilor locale şi în judeţul Constanţa, între localităţile Ciocârlia şi Cobadin, pentru deblocarea a două autoturisme cu opt persoane, care nu au mai putut înainta din cauza ninsorii.

În acest moment, utilaje ale drumarilor intervin în judeţele Giurgiu şi Teleorman, pentru deblocarea unor autoturisme care nu mai pot înainta din cauza acumulării de zăpadă viscolită pe carosabil.

Începând de seara trecută, la nivelul IGSU a fost activată grupa operativă pentru monitorizarea evoluţiei situaţiei din teren şi coordonarea echipajelor de intervenţie.

În sprijinul unităţilor din judeţele aflate sub avertizare Cod Portocaliu, au fost dislocate şase autoşenilate, opt autofreze şi patru autospeciale de transport personal şi victime multiple. În funcţie de evoluţia situaţiei operative, echipajele de intervenţie pot fi suplimentate cu tehnică şi personal din zonele care nu se află sub avertizări de vreme severă.

De asemenea, la nivel judeţean au fost convocate comitetele pentru situaţii de urgenţă pentru a fi dispuse măsurile preventive şi operative pentru parcurgerea în condiţii de siguranţă a valului de ninsori şi temperaturi scăzute. La sediile primăriilor din zonele aflate sub cod portocaliu de ninsori şi viscol este asigurată permanenţa şi au fost luate măsuri pentru identificarea spaţiilor pentru cazarea persoanelor rămase înzăpezite.

Capitala şi 12 judeţe din sudul şi estul ţării sunt, de luni dimineaţă, sub atenţionare cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol. De asemenea, din această dimineaţă sunt în vigoare o atenţionare cod galben de ninsori, vânt puternic şi viscol pentru sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei şi o atenţionare cod portocaliu de ger pentru mare parte din judeţele ţării. Potrivit meteorologilor, frigul va persista până joi, interval în care temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -12 şi -8 grade, iar cele minime vor coborî până la -22 de grade.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.