Reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) au oferit o serie de indicaţii de precauţie şi recomandări cu privire la instalarea bradului în perioada sărbătorilor de Crăciun. Astfel, aceştia spun că bradu trebuie bine fixat, departe de sobe, radiatoare sau alte mijloace de încălzire, iar oameni trebuie să evite folosirea instalaţiilor şi decoraţiunilor electrice defecte sau improvizate, fiind interzisă amplasarea lumânărilor aprinse în apropierea bradului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Bradul împodobit aduce întotdeauna farmecul sărbătorilor de Crăciun. Pentru a transforma aceste momente într-o adevărată bucurie, iată câteva aspecte esenţiale:
 
- Fixează bine bradul, departe de sobe, radiatoare sau alte mijloace de încălzire;
 
- Evită să foloseşti instalaţii sau decoraţiuni electrice defecte sau improvizate! Alege-le doar pe cele în stare bună sau, în caz contrar, renunţă la ele complet;
 
Este interzisă amplasarea lumânărilor aprinse sau alte surse de flacără în apropierea bradului pentru a preveni riscul de incendiu;
 
- Scoate instalaţiile electrice luminoase din priză atunci când pleci de acasă”, arată postarea de sâmbătă pe pagina de Facebook a IGSU.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.