Din cauza depunerilor de zăpadă şi a vântului puternic, în ultimele 24 de ore, au fost doborâţi 260 copaci peste 36 de autovehicule, patru stâlpi de electricitate, două acoperişuri, iar mai multe cabluri au fost rupte, potrivit datelor transmise, luni, de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). S-au înregistrat efecte ale vremii în 14 judeţe şi pe 11 drumuri naţionale. Luni dimineaţă, în 320 de localităţi din întreaga ţară se înregistrează avarii la reţeaua electrică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore, s-a intervenit în judeţele Argeş, Arad, Bihor, Caraş-Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Prahova, Sibiu, Sălaj, Timiş, Teleorman, Vâlcea şi Vrancea. De asemenea, s-au înregistrat situaţii de urgenţă pe 11 drumuri naţionale, respectiv DN 66, DN 66C, DN 67 C, DN 65, DN 65C, DN 6, DN 7, DN 7A, DN 7C, DN 1 A şi DN 1C.

”Din cauza depunerilor de zăpadă şi a vântului puternic au fost doborâţi 260 copaci peste 36 de autovehicule, 4 stâlpi de electricitate, 2 acoperişuri, iar mai multe cabluri au fost rupte”, au transmis oficialii IGSU.

Potrivit acestora, o situaţie deosebită o constituie lipsa alimentării cu energie electrică, la ora 07.00, fiind înregistrate avarii în 320 localităţi.

”Echipele de intervenţie ale distribuitorilor de energie electrică acţionează în toate zonele pentru restabilirea alimentării în cel mai scurt timp. De asemenea, şenilatele din dotarea ISU Timiş şi ISU Mehedinţi au acordat sprijin echipelor tehnice pentru asigurarea accesului în zonele înzăpezite”, au mai transmis oficialii IGSU.

Pentru asigurarea necesităţilor populaţiei şi administraţiei publice locale, încă de duminică IGSU a mobilizat în judeţele Caraş-Severin şi Timiş zece containere generatoare de curent electric de mare capacitate, care deservesc spitale, uzine de apă, dar şi cartiere sau localităţi în care este întreruptă energia electrică.

”În această dimineaţă, alte două generatoare de mare capacitate din judeţele Cluj şi Mureş vor fi trimise în judeţul Timiş”, au mai transmis oficialii IGSU.

Aceştia au precizat că, în municipiul Baia de Aramă din judeţul Mehedinţi, pompierii au intervenit pentru deblocarea unei ambulanţe care se deplasa la un pacient. Echipajul ISU a preluat pacientul si l-a transportat până la ambulanţă, iar ulterior acesta a fost transportat în siguranţă la spital.

În judeţul Hunedoara, un tren de călători a fost oprit în apropierea gării Strâmbuţa din cauza blocării liniei ferate de copaci căzuţi. Pompierii au preluat cele 20 de persoane, cu un microbuz, şi le-au transportat în siguranţă la Petroşani.

”La această oră mai sunt în desfăşurare misiuni în judeţele Caraş-Severin şi Timiş, pentru degajarea copacilor căzuţi pe drumurile publice şi pe autovehicule. Nu sunt înregistrate situaţii de localităţi izolate sau persoane rămase înzăpezite”, a mai transmis IGSU.

În continuare, la nivel naţional, peste 4.900 pompieri militari sunt pregătiţi să desfăşoare misiuni de salvare şi restabilire a situaţiei de normalitate, în contextul vremii nefavorabile.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.