Până la ora 21.00, în urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, au fost semnalate efecte la nivelul a 17 localităţi din zece judeţe, fiind vorba, în principal, de arbori căzuţi pe domeniul public, gospodării inundate sau acoperişuri smulse. Pompierii au intervenit pentru îndepărtarea copacilor şi a elementelor de construcţie căzute pe drumuri sau autoturisme, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Furtunile din ultimele ore au produs efecte în 17 localităţi din judeţele Alba, Cluj, Gorj, Hunedoara, Ilfov, Mehedinţi, Prahova, Suceava, Vaslui şi Vâlcea, dar şi în Capitală.

”Majoritatea cazurilor au vizat intervenţii locale pentru îndepărtarea arborilor căzuţi pe domeniul public sau evacuarea ape din curţi”, anunţă IGSU.

În comuna Chinteni, judeţul Cluj, au fost afectate din cauza vântului puternic cinci acoperişuri de locuinţe.

De asemenea, în oraşul Târgu Cărbuneşti din judeţul Gorj, au fost doborâţi de vânt un stâlp de telefonie, un element de construcţie (pe carosabil) şi mai mulţi arbori, fiind avariate şapte autoturisme.

Şi în Capitală au fost înregistrate efecte ale acestor fenomene, pompierii bucureşteni acţionând pentru îndepărtarea a opt copaci căzuţi de carosabil, autoturisme sau linii electrice.

În judeţul Ilfov s-a acţionat pentru extragerea apei din patru subsoluri şi pentru îndepărtarea unui copac căzut pe carosabil.

Circulaţia rutieră a fost afectată temporar din cauza unor copaci căzuţi pe carosabil, pe DN 64, în judeţul Vâlcea şi a unui panou publicitar căzut în municipiul Deva din Hunedoara.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.