Poliţia Română a anunţat luni, în legătură cu informaţiile despre un posibil trafic de arme în România, transmise de jurnaliştii britanici de la Sky News, că armele prezentate în imagini sunt de vânătoare şi pot fi deţinute legal în ţara noastră de către vânători, colecţionari, precum şi de personalul silvic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din primele verificări efectuate de poliţişti, cu sprijinul celorlalte instituţii din sistemul de securitate naţională, a rezultat că modelul armelor prezentate în imagini este din categoria armelor de vânătoare, precizează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Aceste tipuri de arme sunt deţinute legal în ţara noastră de membrii asociaţiilor de vânători, colecţionari, precum şi de personalul silvic, menţionează IGPR.

Poliţiştii mai spun că, până la acest moment, nu au fost obţinute date din care să rezulte că armele ar proveni din contrabandă.

IGPR face în continuare verificări pentru stabilirea unor eventuale încălcări ale normelor privind regimul juridic al armelor şi al muniţiilor şi anunţă că, pe parcursul anchetei se vor folosi şi canalele de cooperare poliţienească internaţională.

Procurorul-şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat, luni, întrebat despre imaginile transmise de jurnaliştii britanici, că nu este exclusă o tentativă de discreditare, pentru că, din ce a văzut, ca nespecialist, poate să spună că acele arme nu erau de război, ci de vânătoare, iar filmarea unor traficanţi pare greu de crezut.
 
Horodniceanu a precizat că deocamdată nu este deschis un dosar penal, urmând să se stabilească modul în care se va proceda în acest caz, după discuţii cu autorităţi din alte state.

Televiziunea britanică Sky News a transmis sâmbătă o anchetă jurnalistică despre care a spus că a fost filmată în România, realizată de jurnalistul Stuart Ramsay, în care presupuşi traficanţi le prezintă jurnaliştilor arme pe cere ar fi intenţionat să le vândă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.