Aproape 32.000 de metri cubi de lemn în valoare de peste 9,3 milioane de lei au fost confiscaţi de poliţişti în primele şapte luni ale anului, în urma verificărilor făcute la exploatări forestiere, depozite sau ocoale silvice. Peste 1.800 de persoane sunt cercetate în aproape 5.000 de dosare penale deschise pentru ilegalităţi în domeniul forestier.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, în primele şapte luni ale anului poliţiştii au desfăşurate peste 28.400 de controale pentru depistarea neregulilor în domeniul forestier.

Astfel, la nivel naţional au fost verificate aproape 7.300 de exploatări forestiere, depozite, instalaţii de depozitare sau ocoale silvice şi structuri subordonate. În urma controalelor au fost întocmite aproape 5.000 de dosare penale în care sunt cercetate peste 1.800 de persoane.

De asemenea, au fost confiscaţi aproape 32.000 de metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 9,3 milioane de lei. Au fost ridicate 242 de fierăstraie mecanice, 137 de topoare, trei tractoare, 1 TAF, 79 de autovehicule şi 101 atelaje.

Poliţia Română precizează că, în urma apelurilor prin 112 privind transporturi ilegale de materiale lemnoase, au fost date 221 de amenzi în valoare de 455.000 de lei, iar 169 de mc. de material lemnos au fost confiscaţi sau reţinuţi în vederea stabilirii provenienţei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.