Poliţiştii au deschis, în urma acţiunilor desfăşurate sâmbătă pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19, 22 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, fiind date 5.536 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor privind carantina ori izolarea, a măsurilor de protecţie individuală şi a celor de diminuare a impactului riscurilor, în valoare totală de peste 1.260.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acţiunile Poliţiei Române, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, precum şi cu alte instituţii cu atribuţii în domeniu, au continuat şi ieri, pentru prevenirea şi limitarea răspândirii noului Coronavirus (COVID 19). În ultimele 24 de ore, au fost întocmite 22 de dosare penale, conform art. 352 din Codul Penal, privind zădărnicirea combaterii bolilor. În urma verificărilor din teren, au fost aplicate 5.536 de sancţiuni contravenţionale (pentru nerespectarea măsurilor privind carantina ori izolarea, a măsurilor de protecţie individuală şi a celor de diminuare a impactului riscurilor). Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate este de peste 1.260.000 de lei”, anunţă duminică IGPR, care prezintă diverse situaţii întânire în judeţe.

ALBA

Sâmbătă, în jurul orei 20.00, în urma controlului efectuat la o pensiune din municipiul Blaj, poliţiştii au constatat că în interior urma să aibă loc o petrecere aniversară cu 15 persoane. Petrecerea nu a mai avut loc, iar poliţiştii au aplicat două sancţiuni contravenţionale, în conformitate cu art. 65 lit. j din Legea 55/2020 (una administratorului localului şi una bărbatului care invitase persoanele la aniversare).

ARGEŞ

- Poliţiştii au constatat desfăşurarea unui eveniment privat la o pensiune din Rucăr, cu participarea a 20 de persoane. Organizatorul,  un bărbat, de 50 de ani, din Rucăr, a fost sancţionat cu 3.000 de lei, evenimentul fiind sistat.

-  În cazul unei societăţi din Piteşti, de tip fast-food restaurant, având clienţi în incintă la ora 00:30, a fost întocmită documentaţie cu aspectele constatate, şi înaintată către I.T.M., în vederea aplicării sancţiunii contravenţionale prevăzută de art. 65, lit. q din Legea 55/2020.Totodată, persoanelor din local li s-a atras atenţia cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

BRĂILA

Sâmbătă, poliţiştii brăileni au constatat, la un restaurant, că avea loc un eveniment privat, respectiv o nuntă, la care participau aproximativ 65 de persoane.

Astfel, au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale, de 3.000 de lei fiecare, atât organizatorului evenimentului, cât şi administratorului societăţii comerciale. Totodată, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, fiind luate măsuri de intrare în legalitate, desfăşurarea evenimentului fiind întreruptă.

CARAŞ-SEVERIN

Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Caransebeş s-au autosesizat cu privire la o petrecere organizată în cursul nopţii, în interiorul unui club din Caransebeş. Poliţiştii au întrerupt petrecerea, evacuând cele 15 persoane găsite în interiorul localului. De asemenea, administratorul localului a fost  sancţionat contravenţional, cu amendă de 4.000 de lei, conform Legii nr.55 din 2020.

IALOMIŢA

Tot în cursul zilei de sâmbtă, poliţiştii ialomiţeni s-au sesizat din oficiu cu privire la organizarea a 5 evenimente private, prin care s-au încălcat prevederile H.G. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă, prin care este interzisă  organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive).

- În oraşul Căzăneşti, poliţiştii au aplicat 14 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, în valoare de 13.000 de lei, în urma unei logodne ce a fost organizată în curtea unei familii.

- Tot la Căzăneşti, într-un local de evenimente, poliţiştii au intervenit şi au oprit organizarea unui botez, la care erau invitate 40 de persoane, atât organizatorul fiind sancţionat contravenţional, cu amendă de 3.000 de lei, cât şi administratorul localului, cu amendă de 15.000 de lei.

- De asemenea, în municipiul Feteşti, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la organizarea unei logodne în curtea unei familii, fiind aplicate 14 sancţiuni contravenţionale conform Legii 55/2020, în valoare de 17.000 de lei, precum şi 16 sancţiuni la Legea 12/1991, muzicanţilor prezenţi, pentru efectuarea de activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii, fără îndeplinirea condiţiilor stabilite prin lege.

- În comuna Ograda, o cununie civilă, ce avea loc într-un cort amenajat în curtea unei familii, a fost întreruptă de poliţişti, organizatorul fiind sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 500 de lei.

- Cel de-al cincilea eveniment privat, un botez, a fost întrerupt de poliţişti, în localitatea Malu Roşu, 25 de persoane fiind sancţionate contravenţional pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020.

IAŞI

-  În jurul orei 14.45, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 5 Poliţie Rurală Răducăneni au acţionat, în comuna Ciorteşti,  la o cununie civilă care se desfăşura în spaţiu închis, cu participarea a aproximativ 45 de persoane. Organizatorii evenimentului, doi bărbaţi, au fost sancţionaţi contravenţional, cu amendă în valoare de 3.000 de lei fiecare.

- Tot în judeţul Iaşi, în jurul orei 20.00, poliţiştii Secţiei nr. 2 Poliţie Rurală Ciurea au fost sesizaţi prin 112 cu privire la faptul că, la un restaurant din comuna Mogoşeşti, este organizată o petrecere privată, lucru care contravine noilor măsuri de protecţie şi distanţare socială dispuse în vederea combaterii pandemiei de COVID-19.

Poliţiştii au constatat că este vorba despre două petreceri private diferite, respectiv o nuntă şi un botez, la care participau, în total, aproximativ 100 de persoane. Societatea comercială a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 15.000 de lei.

ILFOV

- Sâmbătă, în jurul orei 18.30, poliţiştii din Otopeni, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice  Ilfov, au efectuat verificări la o unitate de profil, din comuna Baloteşti, judeţul  Ilfov şi s-au sesizat cu privire la organizarea şi desfăşurarea de evenimente în contextul măsurilor de prevenire a infectării cu noul Coronavirus.

Astfel, poliţiştii ilfoveni au constatat faptul că, în două saloane, se aflau în desfăşurare două evenimente, respectiv o cununie, la care participau 37 de persoane şi un botez, la care participau 33 de  persoane, fiind astfel încălcate dispoziţiile H.G. 856/2020,  privind prelungirea stării de alertă, prin care este interzisă organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive).

Cele două evenimente au fost întrerupte, iar poliţiştii au aplicat două sancţiuni contravenţionale, conform Legii nr. 55/ 2020, în valoare de 3.000 de lei.

- În aceeaşi zi, în jurul orei 15.00, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Ilfov au constat că, la un restaurant din Voluntari, era în desfăşurare un eveniment privat (parastas), la care participau 29 de persoane. La control au participat şi lucrători de la D.S.P. Ilfov. În consecinţă, poliţiştii au luat măsuri de întrerupere a evenimentului respectiv şi au sancţionat contravenţional societatea comercială care a organizat  evenimentul.

- De asemenea, în jurul orei 15.30, în curtea unui imobil din Mogoşoaia, era în desfăşurare un eveniment (nuntă), la care participau aproximativ 20 de persoane, astfel fiind încălcate dispoziţiile H.G. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă, prin care este interzisă organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive), precum şi anumite prevederi ale Legii 61/1991.

Poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi, în urma celor constatate, au întrerupt evenimentul şi au aplicat sancţiuni contravenţionale. În cele două cazuri, poliţiştii ilfoveni au aplicat 3 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 18.200 de lei, conform Legii 55/2020 şi Legii 61/1991.

MEHEDINŢI

Poliţiştii mehedinţeni au luat legătura cu 4 operatori economici, unde urmau să se desfăşoare două nunţi, un majorat, respectiv un botez. Două dintre aceste evenimente urmau să se desfăşoare în municipiul Drobeta Turnu-Severin, iar alte două în oraşul Strehaia. În urma discuţiilor purtate, organizatorii evenimentelor au respectat noile prevederi legislative, acestea fiind anulate.

SĂLAJ

În cadrul activităţilor desfăşurate sâmbătă, poliţiştii din Jibou au aplicat o sancţiune contravenţională, în valoare 10.000 de lei, unei societăţi comerciale, pentru organizarea unui eveniment privat (botez).

VASLUI

Sâmbătă seară, poliţiştii vasluieni au sistat derularea unui eveniment privat (cununie), organizat la un local de alimentaţie publică din  Vaslui, într-un spaţiu închis (sală de evenimente).  Organizatorul şi administratorul localului au fost sancţionaţi contravenţional, cu amendă în cuantum de 3.000 de lei fiecare. Totodată, au fost identificate şi cele 25 de persoane participante, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale de 8.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.