Primăria Iaşi interzice, începând de miercuri, utilizarea transportului public de călători în municipiu, mijloacele de transport putând fi folosite doar de anumite categorii de persoane, între care cadre medicale, dar şi poliţişti sau militari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Măsura are ca scop prevenirea răspândirii infecţiei cu noul coroavirus în municipiul Iaşi. Decizia a fost luată, marţi după-amiază, de către membrii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Iaşi.

Potrivit reprezentanţilor primăriei, se interzice, începând de miercuri, utilizarea transportului public de călători pe toate traseele din municipiul Iaşi şi zona exterioară acestuia.

Vor putea utiliza mijloacele de transport cadrele medicale şi nemedicale din sistemul public şi privat, din cadrul spitalelor, dispensarelor, cabinetelor medicale şi al întregii infrastructuri medicale, cadrele medicale din toate formele de organizare, inclusiv laboratoare medicale din cadrul Ministerului Sănătăţii sau din cadrul Ministerului Educaţiei, angajaţii farmaciilor şi angajaţii fabricilor de medicamente din municipiul Iaşi.

De asemenea, vor avea dreptul să folosească mijloacele de transport angajaţii Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naţionale şi Poliţiei Locale Iaşi.

Totodată, vor putea utiliza transportul public asistenţii sociali, factorii poştali, dar şi pacienţii cronici care se deplasează către cabinete medicale în vederea consultaţiilor şi tratamentului. Aceştia din urmă vor prezenta o adeverinţă privind locul unde se deplasează, ziua şi ora programării.

Accesul în mijloacele de transport public pentru cei care au acest drept se va face doar pe baza legitimaţiei de serviciu sau a unei adeverinţe eliberate de angajatori.

Pentru firmele din Iaşi care nu şi-au întrerupt activitatea, vor putea fi organizate, la cerere, curse speciale.

Cei care vor utiliza, de miercuri, mijloacele de transport sunt obligaţi să poarte mănuşi de unică folosinţă, dar şi mască de protecţie pentru căile respiratorii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.