Un al doilea convoi umanitar format din cinci camioane, încărcate cu produse donate de către ieşeni, a plecat, sâmbătă, spre Vama Siret, urmând să ajungă în regiunea Cernăuţi din Ucraina. Valoarea produselor se ridică la aproape 800.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Primăriei ieşene, ajutoarele pentru refugiaţii din Ucraina constau în pături, alimente, produse de igienă, generatoare electrice şi alte lucruri de strictă necesitate şi vor ajunge în regiunea oraşului Cernăuţi, cu care municipiul Iaşi este înfrăţit de zece ani şi care a solicitat sprijin pentru localnici şi refugiaţii de război.

Produsele au fost încărcate în cinci camioane şi o platformă ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Iaşi, iar convoiul este însoţit de către primarul Mihai Chirica.

Trei camioane au fost încărcate cu alimente, cazarmament şi produse de igienă, în valoare totală de circa 415.000 de lei, iar alte două camioane şi platforma transportă 16 generatoare, în valoare de 377.000 de lei.

Primul convoi umanitar cu produse donate de ieşeni în cadrul campaniei organizate de Primăria Municipiului Iaşi a plecat în Ucraina în 5 martie şi a fost format din cinci autospeciale în care au fost încărcate produse în valoare de 520.000 de lei.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.