Şapte focare de COVID sunt active în judeţul Iaşi, şase fiind înregistrate la unităţi medicale din judeţ, iar un altul la un centru de servicii sociale din municipiu. În total, în cele şapte focare au fost diagnosticate 42 de persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit DSP Iaşi, un focar se înregistrează la Centrul de servicii sociale "Sf. Nectarie" din Iaşi, unde trei persoane au fost depistate pozitiv. Acestea au fost izolate, iar persoanele care sunt contacţi direcţi au fost testate. 

La Secţia exterioară Bârnova din cadrul Institutului de Psihiatrie Socola din Iaşi, zece pacienţi au fost diagnosticaţi cu Covid, toţi fiind izolaţi. 

Tot la Institutul de Psihiatrie Socola un pacient şi două cadre medicale au fost depistate pozitiv. 

Şi la Institutul Regional de Oncologie din Iaşi există două focare, la secţiile Hematologie şi Oncologie. Aici şapte pacienţi au Covid. Au fost limitate internările în cele două secţii. 

Tot două focare sunt active şi la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, unde sunt 19 cazuri de Covid în rândul cadrelor medicale. Angajaţii spitalului au fost izolaţi la domiciliu, fiind monitorizaţi de medicii de familie. 

Până marţi, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 80.747 cazuri cu persoane infectate cu Covid, cu 466 cazuri în plus faţă de ziua precedentă. 

În judeţ, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat patru decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese ajungând la 2.114. 

  

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.