Pedagogul de la liceul din localitatea ieşeană Târgu Frumos, unde o fetiţă a murit în urmă cu o lună după ce a căzut de pe scări, a fost sancţionat cu reducerea salariului cu cinci la sută pe trei luni, în timp ce directorul unităţii de învăţământ a primit avertisment scris.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conducerea Inspectoratului Şcolar Iaşi consideră sancţiunile drept “nesemnificative“ în raport cu gravitatea faptelor, precizând că deciziile au fost luate de către Consiliul de Administraţie al liceului respectiv.

În urma anchetei interne care s-a desfăşurat la Liceul Special Moldova din Târgu Frumos, Consiliul de Administraţie a decis sancţionarea pedagogului care o avea în supraveghere pe eleva care a murit, salariul acestuia urmând a fi redus cu cinci la sută timp de trei luni. Totodată, directorul liceului a primit avertisment scris.

Conducerea IŞJ Iaşi recunoaşte că sancţiunile sunt prea blânde, însă afirmă că nu are atribuţii pentru a interveni în ancheta internă derulată la nivelul unităţii de învăţământ.

"Sunt sancţiuni nesemnificative în comparaţie cu gravitatea evenimentului. În acest moment sunt doar măsuri administrative, de etapă, întrucât cercetarea penală este în curs. În funcţie de rezultatele acesteia se pot ajunge la sancţiuni penale, care pot duce la desfacerea contractului de muncă. Inspectoratul nu are atribuţii în stabilirea sancţiunilor, decizia aparţine şcolii“, a declarat presei Sabina Manea, purtător de cuvânt al IŞJ Iaşi.

În urma incidentului petrecut în urmă cu o lună la liceul din Târgu Frumos, când o elevă cu deficienţe de vedere a murit în incinta căminului, după ce a căzut pe scări, conducerea unităţii de învăţământ a decis să monteze plase de protecţie în locurile considerate periculoase, iar balustradele au fost înălţate.

Pe 16 decembrie, o fetiţă de şase ani cu deficienţe de vedere a murit, după ce a căzut pe scări, în incinta căminului de la liceul special din localitatea ieşeană Târgu Frumos, pedagogul care o supraveghea fiind plecat să le aducă elevilor suplimentul de mâncare.

Fetiţa a ieşit din camera de cămin, iar când s-a întors, pedagogul a găsit-o în stare de inconştienţă, după ce a căzut pe scări.

Ea a fost transportată iniţial la unitatea medicală din Târgu Frumos, apoi a fost dusă la spitalul de copii Sfânta Maria din Iaşi.

Starea fetiţei s-a înrăutăţit, astfel că ea a fost transferată la spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, unde a murit la scurt timp ce a fost supusă unei intervenţii chirurgicale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.