Un copil de zece ani cu o tumoră-gigant pe creier a fost operat cu succes la Iaşi, intervenţia durând aproximativ cinci ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Medicii de la Spitalul de Neurochirugie din Iaşi, unde a fost operat copilul, susţin că ”este primul copil din România operat pe creier în semiîntuneric de o tumoră gigant de 10 centimetri”.
 
Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Intervenţia chirurgicală a fost una complexă şi a durat aproximativ cinci ore. 
 
Potrivit medicilor, a fost folosită în premieră o substanţă inovatoare, respectiv acidul 5-aminolevulinic (5-ALA), la un copil, iar acest lucru a permis identificarea şi protejarea ţesutului cerebral sănătos. 
 
La o săptămână după operaţie, imediat ce a fost externat, Marian a mers pe Stadionul ”Emil Alexandrescu” din Copou, unde a jucat fotbal. Copilul a primit cadou un echipament al clubului de fotbal Poli Iaşi.
 
“Mă bucur pentru Marian. A avut o recuperare rapidă, după o operaţie complexă. Voinţa pe care o are îl va ajuta la recuperare şi la vindecare. Este un exemplu pentru mulţi dintre adulţii care trec prin intervenţii chirurgicale. Eu mă bucur că am putut să-l ajut într-un moment critic al carierei lui”, a spus medicul Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi.
 
Medicul ieşean a şi glumit, spunând că, dacă Marian va ajunge un mare fotbalist, va veni la un meci al acestuia.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.