Un medic din Iaşi a fost trimis în judecată după ce a primit 25.000 de lei şi 5.000 de euro mită de la mai mulţi pacienţi pentru a-i opera. În acelaşi dosar, procurorii au dispus trimiterea în judecată a altor cinci persoane, pentru dare de mită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit procurorilor Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), au fost descoperite 11 cazuri în care medicul a cerut în total peste 25.000 de lei şi aproape 5.000 de euro de la pacienţi şi rude ale acestora pentru a-i opera.

În septembrie 2006 a cerut unui pacient 7.000 de lei pentru operaţie, dar pentru că acesta nu avea banii, medicul a primit printr-un intermediar 4.000 de lei. De asemenea, în aprilie 2017, a cerut unui pacient şi fratelui acestuia 1.500 de euro, dar pentru că cei doi nu aveau această sumă de bani, medicul a acceptat şi primit în mai 2017 suma de 4.500 de lei, după ce a făcut operaţia, de la fratele pacientului.

Totodată, în iunie 2017, medicul a pretins suma de 8.000 lei de la două persoane pentru a o opera pe una dintre acestea, iar câteva zile mai târziu a primit 6.000 lei de la o pacientă pentru o operaţie, după ce în luna ianuarie 2017 îi pretinsese 8.000 lei.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi a dispus trimiterea în judecată sub control judiciar a medicului chirurg pentru luare de mită în formă continuată. De asemenea, au mai fost trimise în judecată cinci persoane pentru dare de mită.

În dosar s-a luat măsuri asigurătorii şi s-a făcut propunerea luării măsurii de siguranţă a confiscării, inclusiv a confiscării extinse.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.