Fetiţa de nouă ani din localitatea ieşeană Răducăneni, ai cărei părinţi au refuzat să o mai trateze deşi era bolnavă de cancer în stadiu avansat, a murit. Starea ei s-a agravat în ultimele săptămâni şi nu a mai putut fi salvată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şI Protecţia Copilului Iaşi Tiberiu Bantaş a declarat, vineri seară, pentru News.ro că viaţa fetiţei nu a mai putut fi salvată, starea acesteia agravându-se în ultimele săptămâni.

Copilul suferea de cancer renal în stare avansată, boala fiind depistată la vârsta de doi ani.

"La sfârşitul anului trecut, copilul a fost la spital la Timişoara, dar medicii de acolo au constatat că lucrurile sunt foarte grave şi că sunt puţine şanse de supravieţuire. Sunt peste şase ani de suferinţă, e o boală complicată, mai ales că stadiul era avansat. Prognosticul era rezervat. Este adevărat că şi părinţii copilului au fost dificili. Am colaborat greu cu ei, a fost un chin toată perioada asta, pentru că au refuzat tratamentul. Am făcut tot ce depinde de noi, ne-am implicat, i-am dat şi în judecată pe păinţi, obligându-i să continue tratamentul", a spus purtătorul de cuvânt al DGASPC Iaşi, Tiberiu Bantaş.

Fetiţa a fost internată la Spitalul de Copii din Timişoara, în 12 decembrie anul trecut, după ce nu mai fusese consultată de un medic din luna iulie, pentru că părinţii au refuzat, pe motiv că i s-ar putea fura organele.

Medicii timişoreni au spus că în condiţiile unei tumori care a metastazat, fetiţei nu i se poate face un transplant medular şi au recomandat continuarea tratamentului de chimioterapie la Iaşi, aproape de casă.

În cursul anului trecut, Direcţia pentru Protecţia Copilului Iaşi i-a dat în judecată pe părinţii fetiţei, iar Judecătoria Răducăneni a emis o ordonanţă preşedinţială prin care îi obligă pe părinţi să continue tratamentul fetiţei diagnosticate cu cancer renal în formă avansată.

După ce părinţii au revenit de la Timişoara, medicii de la spitalul de copii Sfânta Maria din Iaşi au precizat că fetiţa era aşteptată la spital pentru continuarea tratamentului, dar că aceasta nu a mai fost adusă.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.