O femeie de 63 de ani a fost operată la Iaşi de o tumoră pe creier, de mari dimensiuni, iar după intervenţia care a durat şapte ore evoluţia pacientei este pozitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Femeia din Iaşi povesteşte că s-a dus la stomatolog pentru a-şi rezolva nişte probleme dentare, iar în urma unor investigaţii i-a fost descoperită o tumoră pe creier. 

"Li s-a părut ceva suspect, iar după ce m-au pus să fac sperietoarea asta de film mi-a ieşit că am tumoră pe creier. M-am operat, iar acum sunt bine", a povestit femeia. 

Intervenţia chirurgicală a fost efectuată la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. 

Medicul Marius Dabija, directorul medical al acestei unităţi, a explicat că boala începuse să afecteze deja nervii optici şi pacienta îşi pierduse vederea. 

"A ajuns la noi cu o tumoră de mari dimensiuni, avea opt centimetri. Tumora era situată şi foarte prost, adică la baza craniului şi în plus împingea structuri cerebrale importante. A fost o provocare pentru noi. Am discutat riscurile cu familia şi am decis să o operăm. Intervenţia a fost dificilă. La două zile după operaţie, pacienta a mers şi a început să vadă. Este un caz deosebit", a mai afirmat medicul Marius Dabija. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.