Cei 120 de elevi de la şcoala din localitatea ieşeană Humosu vor începe cursurile săptămâna viitoare, după ce bugetul comunei a fost aprobat, astfel că unitatea de învăţământ va avea banii necesari pentru cheltuielile curente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prefectul de Iaşi, Marian Şerbescu, a declarat pentru News.ro că miercuri după-amiază consilierii locali din comuna Sireţel au aprobat bugetul localităţii pentru acest an, astfel că şcoala din satul Humosu va avea banii necesari pentru achitarea datoriilor.

"Am fost la şedinţă şi am reuşit să-i conving să aprobe bugetul. Nu trebuie să sufere copiii din cauza disputelor politice. S-a deblocat situaţia financiară a comunei, pentru că acolo nu puteau face nicio plată", a afirmat prefectul Marian Şerbescu.

El a spus că elevii de la şcoala Humosu vor merge la cursuri săptămâna viitoare, însă este posibil ca activitatea la această unitate de învăţământ să înceapă cu o zi sau două întârziere.

Prefectul de Iaşi a precizat că, în restul judeţului, elevii vor începe cursurile luni.

Cei 120 de elevi de la Şcoala Humosu din comuna ieşeană Sireţel erau în pericol să nu înceapă cursurile, întrucât localitatea nu are buget, iar unitatea de învăţământ are probleme financiare grave.

Primarul comunei Sireţel, Gheorghe Ancuţa, membru PNL, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru trucarea unei licitaţii, iar consilierii locali nu au aprobat bugetul pe acest an, motivând că edilul ar trebui să-şi dea demisia.

Ancuţa refuză să demisioneze, iar activitatea Primăriei este practic blocată, pe fondul neînţelegerilor din consiliu.

Liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) Iaşi, Laviniu Lăcustă, a spus marţi că şcoala din localitatea Humosu, comuna Sireţel, unde învaţă 120 de copii, este pe punctul de a fi debranşatǎ de la reţeaua de electricitate. Totodată, unitatea nu are achiziţionate cataloage, finanţarea pe o investiţie PNDL în valoare de 4,3 miliarde lei este aproape pierdutǎ, iar unul dintre cele două microbuze şcolare nu are ITP şi este defect.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.