O femeie din localitatea Vlădeni, judeţul Ialomiţa, care din cauza viscolului nu a putut ajunge la spital, a născut acasă cu puţin timp înainte ca echipajul medical să ajungă la ea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat publicat sâmbătă de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa, în ultimele 32 de ore, echipajele medicale de la SMURD şi de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Ialomiţa au intervenit la 57 de urgenţe medicale, dintre acestea opt fiind femei gravide care nu au reuşit să ajungă la spital, din cauza viscolului.

Una dintre gravide, din localitatea Vlădeni, a născut acasă, cu puţin timp înainte ca medicul şi asistentul de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean să ajungă la ea. În cele din urmă mama, în vârstă de 32 de ani şi nou-născutul au fost preluaţi şi duşi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia.

Celelalte şapte gravide au fost de asemenea duse la spital cu ambulanţele.

La majoritatea intervenţiilor echipajele medicale au fost însoţite pe drum de către utilaje de deszăpezire.

Sâmbătă dimineaţă, un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean se deplasează în localitatea Ograda, în cazul unei femei în vârstă de 26 de ani, gravidă în luna a noua, care acuză dureri abdominale şi lombare.

De asemenea, în ultimele 32 de ore, 48 de autoturisme în care se aflau aproximativ 85 de persoane au rămas înzăpezite pe drumurile din judeţul Ialomiţa, iar acoperişurile a 11 blocuri şi locuinţe au fost afectate parţial, fiind rupte şi aruncate la pământ de vântul puternic, precizează sursa citată.

Judeţul Ialomiţa s-a aflat din noaptea de joi spre vineri sub cod portocaliu de viscol, apoi, pentru câteva ore, sub cod roşu. Ulterior, meteorologii au prelungit atenţionarea, la această oră, zona fiind sub cod galben de viscol.

Astfel, până duminică, la ora 22.00, judeţele Suceava, Botoşani, Harghita, Neamţ, Iaşi, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Braşov, Covasna, Bacău Vaslui, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Călăraşi, Brăila, Galaţi, Ialomiţa, Constanţa şi Tulcea.

În intervalul menţionat, în estul şi sud-estul ţării, dar şi la munte, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări, cu viteze de 50-60 km/h şi, pe arii restrânse, 70-75 km/h, spulberând şi troienind zăpada, potrivit reprezentanţilor ANM.

În special în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică şi pe parcursul zilei de duminică în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei şi local în Carpaţii Meridionali şi Orientali, temporar va mai ninge şi se va depune strat nou de zăpadă.

Ninsori, în general slabe cantitativ, se vor semnala la nivel local şi în regiunile centrale şi în restul regiunilor sudice, iar în extremitatea de sud-vest a teritoriului vor mai fi unele intensificări ale vântului, precizează meteorologii.

De asemenea, meteorologii au emis, sâmbătă dimineaţă, un cod galben de vreme geroasă în toată ţara până pe 9 ianuarie inclusiv, temperaturile urmând să coboare frecvent la -25 de grade.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.