Jandarmeria din Ialomiţa a precizat că nicio persoană nu a fost rănită ca urmare a furtunii care a avut loc vineri, în prima seară a Festivalului Freeland din oraşul Slobozia. Astfel, autorităţile au acţionat pentru a preveni posibililele accidente şi au evacuat 21 de copii, iar o parte dintre participanţii surprinşi la festival în timpul furtunii, care nu au reuşit să găsească un loc sigur de adăpost, au fost instalaţi în autoturismele de serviciu ale Jandarmeriei, Poliţiei şi Pompierilor care se aflau în zonă, în corturile aparţinând Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa, au primit tricouri şi pături uscate sau au fost transportaţi către ieşire cu maşinile Ministerului Afacerilor Interne sau ale Serviciului de Ambulanţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, Jandarmia Ialomiţa a precizat, într-un comunicat de presă, că nu a fost nicio persoană rănită ca urmare a furtunii, efectivele Ministerului Afacerilor Interne acţionând pentru prevenirea posibilelor accidente, 21 de copii fiind evacuaţi în braţe de către forţele de ordine.

De asemenea, întrucât vizibilitatea era foarte redusă sub 2 metri, pentru o perioadă nu a fost permis accesul celor care doreau să ajungă în zona festivalului cu autoturisme, deoarece participanţii plecau pe jos, existând riscul accidentelor.

Sursa citată reaminşte celor care doresc să participe la următoarele seri ale Festivalului Freeland faptul că, în conformitate cu regulamentul de acces şi participare la festival, accesul minorilor (0-18 ani) se face doar însoţiţi de minimum un adult şi trebuie supravegheaţi în permanenţă.

Întrucât încă este emisă o avertizare meteo de cod galben de vânt puternic, Jandarmeria Ialomiţa recomandă cetăţenilor urmărirea prognozele meteorologice din perioada următoare.

Totodată, sursa menţionată recomandă tuturor ca, pentru a ajunge la festival, să vină pe jos sau să folosească mijloacele de transport în comun puse la dispoziţie de organizatori. Totodată, în urma solicitării reprezentanţilor organizatorilor, perimetrul festivalului se închide pentru acces auto începând cu ora 16.00. Se va permite doar acces pedestru.

„A fost o situaţie dificilă pentru toată lumea, participanţi, forţe de ordine şi organizatori, însă important este faptul că, în afară de hainele îmbibate de apă, nu s-au înregistrat victime omeneşti sau pagube materiale semnificative. În speranţa că vremea va fi mai prietenoasă, vă dorim să vă bucuraţi în siguranţă de spectacolele care sunt programate pentru următoarele două seri ale Festivalului Freeland”, conchide sursa amintită.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.