Proiectul privind ”Reducerea eroziunii costiere Faza II (2014-2020)”, în valoare totală de 3,4 miliarde lei, va putea fi demarat după ce Guvernul a aprobat în şedinţa de luni indicatorii tehnico-economici pentru acest obiectiv de investiţii, proiectul având o durată de realizare a investiţiei de 36 de luni şi fiind împărţit în două etape.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În prima etapă, în care se va cheltui un miliard de lei, se vor realiza lucrări în zonele Stăvilare (Edighiol, Periboina), Mamaia, Tomis, Agigea şi Eforie.

În cea de-a doua etapă vor fi efectuate lucrări în zonele Costineşti, Olimp, Jupiter-Neptun, Balta Mangalia-Venus-Aurora, Mangalia-Saturn şi zona 2 Mai, informează Guvernul.

Finanţarea investiţiei se va realiza, pentru prima etapă, din Fondul de coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 5 „Promovarea adaptării la schimbările climatice, prevenirea şi gestionarea riscurilor”, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, precum şi din alte surse constituite legal.

Pentru etapa a doua urmează să fie identificate surse de finanţare legale, precizează sursa citată.

”Prin implementarea proiectului se va realiza protecţia litoralului Mării Negre pe teritoriul României de efectele eroziunii costiere prin dezvoltarea unui program de lucrări specifice care au în vedere reabilitarea şi protejarea liniei ţărmului, a terenurilor adiacente şi a ecosistemelor de uscat şi marine. De asemenea, se urmăreşte protejarea infrastructurii economice şi a obiectivelor sociale periclitate de procesele de eroziune marină. Totodată, se va implementa un program integrat de monitorizare a zonei costiere care să vină în sprijinul operaţiunilor şi lucrărilor de întreţinere, pe termen mediu şi lung (30 de ani). Realizarea proiectului, prin mărirea zonelor de plajă, va duce la creşterea potenţialului turistic şi la creşterea numărului de turişti şi vizitatori în aceste zone”, susţine Executivul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.