Guvernul va sprijini proiectele UNICEF în România dedicate creşterii calităţii în educaţie, reducerii inechităţilor şi facilitării accesului copiilor proveniţi din familii vulnerabile la servicii sociale de calitate, a afirmat premierul Sorin Grindeanu în cadrul întrevederii pe care a avut-o luni cu reprezentanţii UNICEF în România, arătânu-şi, totodată, susţinerea şi pentru lansarea unei campanii de informare şi de conştientizare împotriva violenţei copiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Apreciez implicarea şi faptul că vă dedicaţi timpul şi energia iniţiativelor care să contribuie la o educaţie de calitate pentru copiii României. Guvernul şi eu, în calitate de prim-ministru, vă stăm alături ca parteneri“, a afirmat premierul Sorin Grindanu, potrivit unui comunicat de presă al Executivului.

Discuţia dintre Grindeanu şi reprezentanţii UNICEF a vizat modalităţile de colaborare pentru punerea în aplicare a iniţiativelor din programul de guvernare legate de îmbunătăţirea situaţiei copiilor, îndeosebi a celor mai vulnerabili, în domenii precum educaţia, sănătatea şi incluziunea socială.

De asemenea, reprezentanţii Guvernului şi cei ai UNICEF au discutat şi despre colaborarea pentru punerea în aplicare a Planului de acţiune pentru desegregare şcolară şi creşterea calităţii educaţionale în unităţile de învăţământ preuniversitar, în condiţiile în care se află în curs de definitivare planul de acţiuni, precum şi despre alte domenii de intervenţie a UNICEF în sprijinul implementării politicilor Ministerului Educaţiei, precizează sursa citată.

Un alt punct al discuţiei a fost legat de lansarea, în România, în luna martie, a “Parteneriatului Global Opriţi Violenţa Împotriva Copiilor“, premierul confirmând sprijinul pentru acest program şi pentru Campania de informare şi de conştientizare împotriva violenţei copiilor.

Din partea Guvernului, la întrevedere au mai participat Gabriela Coman, preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, şi Gabriel Ispas, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

Reprezentanţii Guvernului şi cei ai UNICEF vor continua colaborarea prin proiecte în sprijinul copiilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.