Familiile din judeţul Bistriţa-Năsăud ale căror locuinţe au fost afectate de fenomenele meteo în cursul acestui an vor primi ajutoare umanitare de peste 300.000 de lei, constând în materiale de construcţii şi reparat case, potrivit unei Hotărâri adoptate de Guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Materialele de construcţii (27.495 kg tablă zincată, 28.621 bucăţi ţigle, 84,5 m.c. cherestea răşinoase şi 3 m.c. B.C.A.) vor fi scoase din rezervele de stat şi acordate ca ajutoare umanitare interne de urgenţă, cu titlu gratuit, pentru 142 de locuinţe situate în comunele Budacu de Jos, Dumitriţa, Lechinţa, Merişelu, Prundu Bîrgăului şi Tiha Bîrgăului din judeţul Bistriţa-Năsăud, în vederea reconstrucţiei acoperişurilor de locuinţe distruse de fenomenele hidrometeorologice”, informează Guvernul.

Ajutoarele pentru aceste familii sunt în valoare de 318.300 de lei.

Transportul materialelor de construcţii până la locul de destinaţie indicat de prefectura judeţului Bistriţa-Năsăud se face cu mijloace de transport ale Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

Finanţarea reîntregirii stocurilor rezervă de stat pentru produsul B.C.A. se asigură din veniturile proprii ale Activităţii pentru intervenţii operative şi reîntregirea stocurilor diminuate,  înfiinţată pe lângă Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale. Pentru produsele tablă zincată, ţigle şi cherestea răşinoase nu este necesară reîntregirea acestora, întrucât sunt scoase din Nomenclator.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.