Executivul a aprobat, joi, o hotărâre care prelungeşte cu doi ani, până la 31 martie 2026, perioada de utilizare a împrumutului de care beneficiază România de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru construirea de locuinţe destinate închirierii pentru persoanele sau familiile tinere din ţara noastră, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului Mihai Constantin. El a mai spus că acest lucru va permite finalizarea lucrărilor la cele 1.547 de locuinţe aflate acum în diferite stadii de execuţie în mai multe regiuni din ţară, iar valoarea totală a împrumutului este de 87,5 milioane euro şi suma trasă se ridică 63,3 milioane euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Tot adresat tinerilor este un proiect cu finanţare asigurată de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru construirea de locuinţe destinate închirierii. Pentru ca finanţarea să fie realizată integral, prin HG aprobat astăzi şi cu acordul finanţatorului, perioada de utilizare a împrumutului de care beneficiază România a fost prelungită cu doi ani, respectiv până la 31 martie 2026. Acest lucru va permite finalizarea lucrărilor la cele 1.547 de locuinţe aflate acum în diferite stadii de execuţie în mai multe regiuni din ţară”, a explicat Mihai Constantin, la finalul şedinţei de joi a Executivului.

„Valoarea totală a împrumutului este de 87,5 milioane euro, iar suma trasă se ridică 63,3 milioane euro”, a continuat el.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

„După finalizarea acestor construcţii, ele vor trece în patrimoniul privat al statului şi în administraţia consiilor locale care le vor repartiza solicitanţilor, în regim de închiriere, în ordinea depunerii cererilor şi în baza unor criterii stabilite de lege derulate de către autorităţile locale, în urma unor evaluări sociale”, a conchis Constantin.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.