Guvernul a adoptat, miercuri, prin ordonanţă de urgenţă, eliminarea restricţiilor referitoare la vârsta copiilor care beneficiază de tichete sociale pentru participarea la programul „Fiecare Copil în Grădiniţă”, restricţii care limitau accesul în program atât al copiilor sub vârsta de 3 ani, cât şi al celor peste 6 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prin modificările adoptate de Guvern, copiii cu dizabilităţi sau dificultăţi de învăţare pot continua procesul educaţional în învăţământul preşcolar până când împlinesc vârsta de 8 ani.

Ordonanţa de urgenţă adoptată miercuri a eliminat restricţiile referitoare la vârsta participanţilor la programul de încurajarea a părinţilor să îi înscrie pe copii la grădiniţă. Vechile prevederi, arată Guvernul într-un comunicat, limitau accesul în program atât al copiilor sub vârsta de 3 ani, cât şi al celor peste 6 ani care urmează această formă de învăţământ.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Noul act normativ prevede extinderea perioadei de acordare a stimulentului educaţional, fiind inclusă perioada vacanţelor semestriale, zilele libere legale, şi perioada în care se organizează programul “Săptămâna Altfel”. 

Dreptul la stimulent educaţional sub forma tichetelor sociale de grădiniţă se va realiza prin emiterea unei dispoziţii scrise a primarului pentru toată perioada de acordare a acestui drept, iar cheltuielile cu tipărirea tichetelor sociale pentru grădiniţă vor fi asigurate din bugetul local. Verificarea prezenţei la grădiniţă se va realiza inopinat de către directorul unităţii de învăţământ şi asistentul social sau de personalul desemnat din cadrul primăriei.

„Totodată, este facilitat accesul unui număr cât mai mare de copii la educaţie, contribuind activ la lupta împotriva sărăciei şi excluziunii sociale, asumată inclusiv în Pachetul naţional anti-sărăcie elaborat de Guvern. Ca efecte conexe, este redusă rata abandonului şcolar şi a infracţionalităţii, copiii eligibili pentru program având şanse mai ridicate de a parcurge cât mai mulţi ani în sistemul de învăţământ”, arată Guvernul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.