Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a anunţat, în debutul şedinţei de Guvern de vineri, că a discutat cu reprezentanţii companiei americane General Dynamics pentru înfiinţarea, până la finalul anului, a unei companii mixte, care să producă vehicule militare în România începând cu vara anului 2018.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Şi astăzi am avut, împreună cu ministrul Fifor, o discuţie importantă cu compania General Dynamics Land Systems. Până la finalul anului se va finaliza înfiinţarea unei societîţi mixte şi anul viitor în această perioadă, iulie, august, vom avea producţie efectuată în România, cu Uzina Mecanică Bucureşti", a anunţat el.

Ţuţuianu a precizat că, în următoarele două săptămâni, va veni "cu lucruri concrete în Guvern".

La finalul lunii martie, ministrul Economiei de atunci, Mihai Tudose, s-a întâlnit cu delegaţiile companiilor General Dynamics, Bell Helicopter şi Boeing. Proiectele avute în vedere sunt posibile colaborări în industria de apărare. Companiile au de altfel deja colaborări cu IAR Braşov şi Romaero. 

General Dynamics este un producător american de vehicule militare, printre care tancuri uşoare şi alte vehicule blindate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.