Guvernul a aprobat acordarea unor ajutoare de urgenţă, în valoare totală de 1.054.500 de lei, pentru sprijinirea a 247 de familii şi persoane singure, care fie se află în situaţii de necesitate în urma unor incendii sau inundaţii, fie au probleme grave de sănătate sau riscă excluziunea socială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Ministerul Muncii, Guvernul a alocat 461.500 de lei pentru 75 de familii şi persoane singure aflate în situaţii de necesitate cauzate de incendii, din judeţele: Alba, Argeş, Bacău, Botoşani, Buzău, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Vaslui, Vâlcea, Vrancea şi municipiul Bucureşti.

De asemenea, 20.000 de lei vor primi două familii care se confruntă cu situaţii de necesitate cauzate de accidente, din judeţul Neamţ.

Zece familii afectate de inundaţii, din judeţele Galaţi şi Giurgiu, vor primi 21.500 de lei.

Conform sursei citate, s-au alocat 571.500 de lei pentru 162 de familii şi persoane singure care se confruntă cu situaţii deosebite din cauza stării de sănătate ori riscă să fie excluse social, din judeţele: Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea, Vrancea şi municipiul Bucureşti.

Suma necesară pentru plata ajutoarelor de urgenţă se suportă din bugetul alocat Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.

           

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.