Programele de încurajare a consumului de fructe şi legume în şcoli şi “Lapte şi corn” au fost unite de către Guvern, printr-o ordonanţă aprobată vineri în şedinţă, pentru a asigura participarea României la Programul pentru şcoli al Uniunii Europene ce se va derula în perioada 2017-2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Programul pentru şcoli are două componente, respectiv distribuirea de fructe şi/sau legume proaspete, lapte natural de consum şi/sau produse lactate fără adaos de lapte praf, precum şi măsurile educative care însoţesc distribuţia produselor.

Potrivit Executivului, programul urmăreşte crearea de obiceiuri alimentare sănătoase de la o vârstă fragedă, (prin componenta de educaţie pentru sănătate obligatorie a acestui program), precum şi creşterea consumului de produse locale.

Finanţarea Programului pentru şcoli al României va fi asigurată de la bugetul de stat,  prin sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată repartizate pe judeţe şi municipiul Bucureşti, şi din fonduri externe nerambursabile. Bugetul pentru implementarea Programului pentru şcoli al României în fiecare an şcolar se va stabili anual prin Hotărâre de Guvern.

Programul pentru şcoli al Uniunii Europene se va derula începând cu anul şcolar 2017-2018 ca urmare a adoptării Regulamentului (UE) 2016/791 al Parlamentului European şi al Consiliului din 11 mai 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.