Guvernul a aprobat, vineri, OUG care elimină obligativitatea completării formularului electronic la intrarea în ţară, dar avertizează că alte state au încă formularul în vigoare, iar cei care călătoresc în străinătate trebuie să verifice condiţiile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A fost aprobată OUG care abrogă OUG 129/ 2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România. Practic, Guvernul, prin abrogarea acestei OUG, ţinând cont de încetarea stării de alertă (...) a eliminat obligativitatea completării PLF cu cel mult 72de ore înainte de intrarea în ţară sau cu maxim 24 de ore după intrarea în ţară”, a anunţat, vineri, la finalul şedinţei de GUvern, Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.  

Potrivit acestuia, PLF nu va mai fi obligatoriu pe teritoriul naţional, dar sunt încă state care au menţinut această măsură.  

Cei care călătoresc către alte state vor trebui să verifice dacă statele în care călătorsc cer în continuare un astfel de formular.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.