Guvernul a aprobat, la propunerea Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, majorarea valorii tichetului de masă în contextul scăderii puterii de cumpărare a populaţiei, ca urmare a războiului din Ucraina şi a liberalizării preţurilor la energie. Majorarea va fi făcută în două etape, a anunţat, joi, Ministerul Muncii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Având în vedere că valoarea acestor tichete a rămas neschimbată în ultimele două semestre, deşi preţul alimentelor, cât şi al utilităţilor au crescut semnificativ, Executivul a decis majorarea în două etape a acestei valori: de la 30 de lei la 35 de lei, începând cu data de 1 august 2023, respectiv 40 de lei din 1 ianuarie 2024”, a transmis Ministerul Muncii, într-un comunicat de presă.

Totodată, prin derogare de la art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, nivelul nominal al tichetului de masă, de până la 40 lei/tichet/zi, se va aplica şi în primele două luni ale semestrului II ale anului 2024, respectiv august 2024 şi septembrie 2024.

Decizia a fost anunţată de premierul Marcel Ciolacu la începutul şedinţei de Guvern de joi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.