Guvernul a aprobat cele două proiecte importante care vizează susţinerea sectorului agricol în domeniu vegetal atât în programul de susţinere a producţiei de usturoi, precum şi pentru stabilirea unor măsuri de verificare şi control al acestei producţii în 2023, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru. Cea de-a doua schemă de ajutor de minimis pentru producători vizează cartoful de consum, prin această schemă fiind asigurată susţinerea producţiei de cartofi de consum într-o sumă totală de 14,8 milioane lei, cuantumul pentru fiecare beneficiar fiind de 200 euro pe hectar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Guvernul a aprobat cele două proiecte importante care vizează susţinerea sectorului agricol în domeniu vegetal atât în programul de susţinere a producţiei de usturoi, precum şi pentru stabilirea unor măsuri de verificare şi control al acestei producţii în 2023. Schema de ajutor se va aplica pe întregul teritoriu al ţării în acest an, iar impactul bugetar este de 29,7 milioane lei, beneficiarii fiind: producători agricoli, persoane fizice, producători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi familiale, producători agricoli persoane juridice”, a spus Cărbunaru.

El a arătat că cea de-a doua schemă de ajutor de minimis pentru producători vizează cartoful de consum”.

”Prin această schemă fiind asigurată susţinerea producţiei de cartofi de consum într-o sumă totală de 14,8 milioane lei, cuantumul pentru fiecare beneficiar fiind de 200 euro pe hectar”, a menţionat Cărbunaru. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.