Guvernul a apobat acordarea de ajutoare de urgenţă pentru familia medicului Mihaela Duma şi pentru cea asistentului medical Gabriel Dandu, cei doi angajaţi SMURD aflându-se printre victimele accidentului de elicopter din 2 iunie ce a avut loc în Republica Moldova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fiecare dintre cele două familii va primi suma de 85.000 de lei.

”Suma totală de 170.000 de lei se asigură din bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice pe anul 2016, iar plata se va efectua de către Agenţia pentru plăţi şi inspecţie socială a judeţului Iaşi”, precizează Guvernul.

Familiile pilotului şi copilotului au primit deja ajutor de la Ministerul Afacerilor Interne.

Un elicopter SMURD s-a prăbuşit joi în Republica Moldova, în raionul Cantemir, având patru persoane la bord.

Cei patru membri ai echipajului care şi-au pierdut viaţa în misiune sunt pilotul Doru Gavril, 53 de ani, copilotul - căpitan-comandor Voicu Şocae, 36 de ani, dr. Mihaela Dumea - medic specialist medicină de urgenţă, 39 de ani şi asistentul medical principal Sandu Gabriel, 38 de ani.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a decorat, sâmbătă, post mortem, pe cei patru membri ai echipajului elicopterului SMURD prăbuşit în Republica Moldova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.