Premierul Florin Cîţu a anunţat că Guvernul a aprobat, joi, acordarea de ajutoare de urgenţă pentru familiile afectate de inundaţii şi alte fenomene meteorologice periculoase în cursul acestui an. El a adăugat că este vorba de ajutoare de urgenţă de cinci milioane lei pentru familiile afectate de inundaţii în cursul anului 2021. Sumele au fost majorate comparativ cu propunerile iniţiale, a mai spus Cîţu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Ajutoarele de urgenţă se acordă astfel - câte 6.000 de lei pentru familiile şi persoanele singure ale căror locuinţe au fost afectate în proporţie de 75% şi peste acest procent; câte 4.000 de lei pentru familiile şi persoanele singure ale căror locuinţe au fost afectate în proporţie de 50% până la 75%; câte 2.500 de lei pentru familiile şi persoanele singure ale căror locuinţe au fost afectate în proporţie de 25% până la 50%; câte 1.500 de lei pentru familiile şi persoanele singure ale căror locuinţe au fost afectate în proporţie de până la 25% şi câte 1.000 de lei pentru familiile şi persoanele singure ale căror bunuri de locuinţă au fost deteriorate, indiferent de numărul sau tipul bunurilor", a explicat premierul Florin Cîţu, într-un briefing la finalul şedinţei de joi a Executivului. 
 
El a mai spus că a fost adăugată suplimentar sima de 7.500 lei „în cazul în care, urmare a inundaţiilor, alunecărilor de teren şi fenomenelor meteorologice deosebite, se înregistrează persoane decedate, sumă care se acordă familiei indiferent de numărul victimelor”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.